tiistai 25. helmikuuta 2014

Illanistujaiset ja autoilun kallis maailma

Oltiin ystävän kanssa sovittu jo n. kk sitten illanistujaisista Iisalmessa ja viime viikonloppunahan ne sitten järkättiin. Ruokaa oli taas tarpeeksi ja juomaakin olisi löytynyt. Minä nyt olin syystä tai toisesta ;) raittiina, muutamaa skumppa hörppyä lukuunottamatta. S oli muuten hankkinyt kultahippuskumppaa ja se oli aika hyvää, eikä ihan kauheasti hinnalaakaan pilattua. Sitä voisi vaikka joihinkin juhliin hommata alkumaljaksi. :D Tarjolla oli myös erilaista lohikeittoa, todella hyvää; piirakkaa, sekin suli suussa ja granaattiomenasalaattia. Salaatti oli hyvää, mutta minun piti sitä vähän vältellä, tai siis en saanut siitä kaikkea irti, kun omenat sain syöttää J:lle, kun itse olen sille allerginen. Minä tein sitten sinne red velvet -kakun. Tulipa sekin testattua. Vähän erilainen mitä on ennen tehnyt ja kyllä sitä söi + se oli tehty gluteenittomana. Väriaine, jolla pohjaan saadaan tummapunainen väri, pääsi vaan loppumaan puoleen, joten siitä tuli enemmänkin Pink velvet-kakku ;)
Iltaa istuttiin siis lauantaina ja siinä tuli höpistyä niitä näitä sekä pitihän se Suomen pronssiottelu Olymppialaisissa kattoa...ainakin loppu siitä. Aiempiin illanistujaisiin verrattuna, jotka ovat yleensä olleet aika raisuja ja niissä on alkomahooli virraanut, nämä oli vähän vaisummat, mutta kyllä minulla ainakin hauskaa oli ja näkihän siinä ihania ystäviä <3
Samana päivänä (lauantaina) aamusta oltiin E:n (siis äitipuolen) kanssa lähetty kaupungissa käymään, minä menin äiteen luokse ja E lähti kauppareissulle. Siinä sitten huomattiin, että meijän auton moottorinvikavalo oli päällä. Mitä hittoa! Ei mitään tietoa mitä se taas tarkoittaa. J katto asiaa päivällä sitten huoltokirjasta ja siellä oli jotain, että se liittyis turboon tai johonkin semmoseen. Varovastihan sillä sitten ajeltiin, kun ei sen vioista tiietty. Sunnuntaina oli ideana, että J lähtin kotiin bussilla ja minä käyttäisin auton huollossa Iisalmessa, ettei auto vaan tielle jätä. Onneksi iskän yks kaveri on pitkänlinjan Toyota-mies ja hommissa toyota-liikkeessä, niin se sitten vilkas su aamuna autoa ja sano, että "kuhan rauhallisesti ajatte ja ette turboa kauheena käyttele turhilla kiihytyksillä, niin kotia Ouluun pääsette. Maanantaina vaan auto huoltoon ja se on siinä". No, mehän sitten lähettiin autolla yhtämatkaa kotiin ja hyvin auto kesti ilman mitään kummallisuuksia. Mutta turhat ohittelut yms jätettiin muille tienkäyttäjille. :) Parempi vara kun vahinko, kun ei häiriön syy ole täysin tiedossa.
Maanantaina sitten vein auton pikahuoltoon tuohon Juhan autoon, joka on tuossa 500m päässä kotoa, onneksi ei sen kauempana, jos ois auto tarttenu jättää pitemmäksikin aikaa huoltoon. Huoltomiehelle sanoin sitten miten asia on, että merkkivalopalaa. Siinä samalla sitten ilmotin pari muutakin ongelmaa jotka vois tarkistaa: mikä on akun kunto (ikäähän silläkin on jo sen 10 v.); avaimen kaukosäädin ei toimi, vaikka siihen syksyllä vaihettiin patterit; ja hehkusta on tullu vähä laiska.
Istuskelen sitten odottelemaan, luen lehteä ja hörpin kahvia ja jonkin ajan kuluttua huoltomies tulee ja toteaa, että "neljästä hehkutulpasta kolme on sökönä ja valo kerto siitä". Ei siis ihme jos hehku ei oikein toimi! xD Eli kaksi kärpästä yhellä iskulla. Ei onnneksi sen kauheempi juttu. Avaimen se oli kuulemma saanu toimimaan ja akkukin oli hyvässä kunnossa, joskin varaus heikko. Hehkun korjuun jälkeen hintaa tuli huollolle n 250€. Kyllähän sekin tuntui köyhän pussissa, mutta eipähän nyt ainakaan pahempaa tartte pelätä. :D Ei se ois tielle jättäny, vaikka ois kaasutellukin, mutta eipä tuossa mitään kiirettä sunnuntaina kotiin palatessa ollu.
Tulipa siinä samalla, kun auto oli huollossa, kateltua vaihtoautoja, josko sitä sen uuden saisi joskus alleen. Toyota Avensis -09 ja -10 oli semmosia jotka jäi mieleen. Niissä ois aikalailla kaikkea sitä mitä J ja muut on puhunu että pitäs olla. Minähän en kauheena autoista tiiä, mutta ei tuo mies tuntunu heti niitä tyrmäävän, varsinkin jos niissä ois hinnassa vähän sovittelun varaa vaihdon jälkeen. Kuulemma pikkusen liian kalliita vuosimalliin nähden. Hyvin mahollista, mutta jos se ois soviteltavissa. Vois niitä/sitä käydä koeajamassa ainakin, niin sitten vois olla jotain mieltä. :D
Varsinkin kun tänään saatiin vaunut kotiin, niin tilaa alettais kaipaamaan (vaunuista kerron lisää huomenna, kun saan niistä kunnon kuvan).
Että semmoista. On siis tullut istuttua iltaa ja syötyä, mietittittyä auton kohtaloa ja etsittyä jo uuttakin. :D
Jospa se tästä :D

Vielä pieni loppukevennys:
Isänä oleminen ei ole aina niin helppoa!

Repesin tälle täysin kun näin. Kyllä J:ltäkin pääsi naurut tätä katsellessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti