maanantai 3. marraskuuta 2014

Kantinkääntäjän ihanuus

Pari viikkoa sitten mietin ja kyselin kantinkääntäjien perään, kun ajatus oli, että sellaista voisin testata. Hyvää olen niistä kuullut ja pakkohan se oli testattavaksi hankkia.
Suuntasin siis eBayn sivuille ja tialsin sieltä Janomen kantinkääntäjän.
Odottelin, että paketti saapuisi n. kolmen viikon kuluttua tai mahdollisesti siinä menisi pidempäänkin, olihan paketin lähtöpaikka kutenkin USAssa. Mutta ei, paketti oli Suomessa viikossa ja tullaukseen meni pari päivää. Alle kahden viikon oli käänätäjä uudessa kodissaan. :D

Omiintarpeisiini oikea koko oli tuo 1-3/4". Ja sillä saa hyvin tehtyä kolminkertaista ja neljinkertaista kanttia.

Tällaisesta laitteesta sitä siis on kyse:


Janome -kantinkääntäjän käyttöohje:

Jos haluat kantista kolminkertaista, leikkaa 34mm levyistä nauhaa. Jos taas haluat nelinkertaisen kantin leikkaa nauhasta 44mm levysitä. Itse käytän pääsääntöisesti kolminkertaista, niin kantista ei tule liian paksua.
Ennen kanttausta tykkään huolitella kantin toisen reunan (joka jää työn nurjalle puolelle) saumurilla. Leikkaa kantin toinen reuna viistoon, näin resori on helpompi pujottaa kääntäjään. Muista pujottaa nauha niin, että nurjapuoli on ompelijaa kohti, eli oikeapuoli on takana.


Näin sitä pujotellaan.
Olen tehnyt nauhan alle oman "ohjurin" hiuslenksusta, näin kapeampi (kolminkertaisen kantin) nauha pysyy paremmin paikoillaan ja siitä tulee siistimpi. Täysleveässä kantissa apuohjureita ei tarvita.


Pujota nauha koko laitteen läpi. Tässä ratkoja on hyvä apuväline.


Vedä nauhaa vähän yli ja käännä se taakse; nauhan pitäisi automaattisesti "muljahtaa" oikeaan muotoonsa.


Aseta kantinkääntäjä koneeseen.
Kääntäjän voi asetella jo ennen nauhan pujotusta oikealle kohdalleen, mutta minusta se on helpompaa näin päin.
Koska koneeni ei ole Janome vaan se on Pfaff, siinä ei ole valmiina paikkaa mihin kääntäjän voisi kiinnittää. Joten maalaisjärki käyttöön: laitoin kääntäjän alle pienen palan sinitarraa, että kääntäjä ei kovin helposti lähde omille teilleen ja kiinnitin sen paikoilleen maalarinteipillä. Ja hyvin pysyi. :D


Etsi oikea kohta kääntäjälle, ennen kuin kiinnität se kovinkin hyvin paikoilleen. Testaa oikea kohta vielä kangaspalan kanssa. Pelkka kantin ompelu saattaa vähän vääristää tikin oikeaa kohtaa. Niin minulla ainakin kävi.


Sitten ei muuta kun paininjalka alas ja SUR RUR RUR...


Eli tällainen tilanne pitäisi olla.


Kun tikki on oikean pituista ja sopivassa kohdassa, niin ei tarvita enää muuta kuin se kantattava kappale. Mallikuvissa se on Vivealle valmisteilla oleva body.


Nyt vain tarkkailemaan, että sauma kulkee oikeassa kohdassa, nauha kulkee hyvin ja varsinkin, että se kulkee yläreunassa, sekä vielä ettei kankaaseen tule ryppyjä.
Siitä se sitten lähtee. Ihanan helppoa ja siistiä jälkeä.


Tällainen siitä sitten pitäisi sitten tulla. Kaunista jälkeä.
Miten olen joskus voinut elää (tai siis ommella) ilman tätä elämän helpottajaa. <3

5 kommenttia:

  1. Hei,kiitos kantinkääntäjän ohjeesta. Onnistuisikohan samalla teippi kiinnityksellä laittaa tuo kantinkääntäjä pfaff select 3.0? Mitä tuo maksoi ja miten tulli maksu meni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tästä oli apua. :)
      Varmasti teippikiinnitys onnistuu sinunkin koneellasi. Olen kuullut, etten ole ainoa joka sitä käyttää. ;) Oma koneenikin on Pfaff, malli vain on 6122. Janomen koneisiin tämä tietääkseni olisi suoraan yhteensopiva, mutta en ole tämän takia vaihtamassa hyvää konettani toiseen.
      Tuon eBayn linkin mukaan hinta on n. 35 € + parin dollarin postit + tietysti 24% alvi jos ja kun jää tulliin.
      Jos paketti jää tulliin, niin postilta tulee tullausilmoitus kirjeitse ja sen ohjeiden mukaan tullausilmoitus on helpoin tehdä netissä ja samalla maksaa tullimaksu. Kun maksu on kirjautunut tulliin, niin paketti jatkaa matkaansa postin välityksellä. Helppoa ja hauskaa. Jos tullauksessa tulee ongelmia, niin onneksi heilläkin on asiakaspalvelu niin asiat hoituvat. Itse olen erään aiemman paketin takia joutunutkin sinne soittelemaan ja kaikki meni hyvin. :) Maksun suoritin eBayssä suoraan Visalla, niin se tuntui helpoimmalta.
      Jos yhtään tuntuu, että kääntäjästä on apua, niin suosittelen sitä lämpimästi. :)

      Poista
  2. Hei olen ajatellut hommata tuollaisen kantinkääntäjän itselleni. Minulla on myös Pfaffin kone. Mietin vielä että täytyykö minun hommata joku erilainen jalka? Vai onnistuuko ihan normijalalla ommella tuon kääntäjän kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei.
      Ompelu onnistuu ihan normaalilla paininjalalla, mitään erikoisuuksia ei tarvita. 😊

      Poista
  3. Miten kääntäjä venyttää tai eikö venytä kiinnitettävää nauhaa?
    Tuleeko ihan suoraan sopiva myös pyöreäön kaula-aukkoon?

    VastaaPoista