torstai 6. helmikuuta 2014

Ihanaa ruokaa!

Ihan kun ei muutenkin huomaisi, että ruoka maistuu. Mutta ajattelin laittaa tännekin ihanan keiton jota eilen koitin ja aivan ihanaa oli.

Tomaattinen poro-pastakeitto
250 g poromkäristyslihaa (ite kyllä laitoin suosiolla suoraan n.400g)
0,5 dl kuivattuja suppilovahveroita (oi namsk!)
1 keltasipuli
öljyä (itse käytin paistamiseen kunnon voita)
1 l vettä
1 dl orzo-jyväpastaa tai kukkamakaronia (meillä meni pataan kuitupitoista sydänpastaa)
1 prk (n.400g) tomaattimurskaa (pataan päätyi yrttistä tom.murskaa)
2-3 rkl vasikanlihafondia (myös riistafondi passasi oikein hyvin)
100 g savuporotuorejuustoa (taisi sitä mennä n. 150g)
Mustapippuria ja chiliä (jauheena tai minä ainakin laitoin puolikkaan tuoreen chilin)

Laita suppilovahverot veteen likoamaan n. tuntie ennen ruuan valmistusta.
Ruskista jäinen käristysliha öljyssä (voissa) rapeaksi. Kuullota sipuli silppu pannulla. Kippaa paistetut lihat ja sipuli kattilaan.
Puristele pehmenneet suppilovahverot kuiviksi ja paista niitä pannulla 3-4 min. Lisää sienet kattilaan. Lisää myös vesi, tomaattimurska, pasta ja liemifondi. Mausta pippurilla ja chilillä. Keitä hiljalleen kunnes pasta on kypsää, eli noin 15 min.
Lisää lopuksi tuorejuusto ja kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on kokonaan sulanut tasaisesti keittoon. Halutessasi keittoon voi lisätä vielä lorauksen ruokakermaa.
Lisukkeeksi suosittelen kunnon ruisleipää.
Oi että tuleekin hyvää!:P

Keiton päälle laitoin vielä lusikallisen raejuustoa ja avot! Ihanaa siitä tuli.

Ps. Tuo juustolla peitelty systeemi on se ruisleipä xD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti