sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Vaunut!

Apua!
Kai tämän jotenkin jo alkaa käsittämään todeksi, vaikka joka ilta tunteekin tuon tulevaisuuden jalkapalloilijan potkut masussa. Tässä vaan alkaa hahmottamaan asiaa ihan toisella tavalla, kun pitää alkaa hankkimaan kaikenlaista Muksua ajatellen.

Pitkään tulikin mietittyä ja vertailtua eri vaunuja ja kauan oltiin sitä mieltä, että ostetaan käytetyt. Mutta sitten ihastuttiin Brion Smile -vaunuihin, niiden ketteryyteen, keveyteen ja yksinkertaisuuteen, lisäksi saadaan Brion turvakaukalo (kuten aiemmin olen maininnut), niin sekin istuu vaunujen kiinnikkeisiin helposti. Oikeastaan turvakaukalo oli syy, miksi aloimme innostua Briosta, aiemmin tuli katseltua kaikkia muita merkkejä. Alussa minulla oli ajatuksena hankkia jostain käytetyt Herqules -vaunut, kun niistä tuntuu olevan hyvää käyttökokemusta. Käytiin yksiä katsomassakin, mutta ne sitten jäi, vaikka hyväkuntoiset olikin. Isot renkaat, joilla selviää lumessakin, oli yksi perusedellytys. Emmaljungat kuulosti ja näytti hyvältä, mutta ne on jokasuhteessa kuitenkin liian isot; kooltaan ja hinnaltaan. Mekanismeiltaan ne olisi olleet todella yksinkertaiset ja sitä kautta todella varmat, mutta jos kokoa muihin vaunuihin verrattuna on kuin ruotsin lailavalla, niin ehkä ei mahda olla meille soppelit vaunut, jos ne joskus pitäisi saada myös autoon mahtumaan ja kaksia vaunujahan meille ei hommata!
J oli aluksi vähän Smilejä vastaan, runko liian heppoinen ja kiikkerä, mutta kun käyttökokemuksia niistä päästiin lukemaan ja kärryjä muutaman kerran testaamaan liikkeeseen, niin mieli alkoi muuttumaan. Lueskelin sille perjantai iltana vielä lisää käyttökokemuksia ja kyllä sitä sitten niiden kannalle käännyttiin.
Lauantaina sitten suuntasimme liikkeeseen ostoslistan kanssa!
Nyt on siis tilattu Brio Smile -vaunut/rattaat ja niihin pehmyt kantokoppa.
Mietittiin, josko sinne sen kovankantokopankin saisi, mutta ei. Se ei oikein istunut tuohon ratasosaan. Pehmeän kun sinne laittoi, niin se sujahti paikoilleen kerralla ja hyvin istui sinne. Sitäpä ei sen enempää tarvinnyt sitten miettiä. Väriä katseltiin; musta on niin musta ettei se kauheasti kiinnostanut, vieoletti taas ei oikein ole meidän juttu ja ruskeakin on niin ankea. Turkoosi (deep ocean) taas oli meille kuin tehty, ainakin tuosta väriskaalasta. Uusia värejä oli kuulemma tulossa ja niiden joukossa vihreä, mutta siinäkin pelkästään nuo valjaat ratasosassa olisi olleet vihreät, mutten ois sitten ollu musta. :/ Ei oikein sitä mitä ajattelin. Oispa se kuomukin ollut värillinen, niin sitten se väri olisi ollut siinä! Mutta tosiian, tilauksessa on nyt turkoosit rattaat ja samanvärinen kantokoppa ja ne on todella ihanat! :)
Rattaat pitäisi tulla joskus helmikuunpuolella. Eihän niillä vielä mitään kiirettä ole, niin ei sinänsä haittaa vaikka vähän pidempäänkin menisi. Kerkeis ainakin raivata vähän tilaa niille tuonne varaston puolelle (kässyparkkiin). :D

Tulevat rattaa. Jalkatukiosan saa siis ylös ja selkänojan alas. Turvakaari otetaan pois ja valjaat viikataan alle hyvin, niin sitten kantokoppa menee paikalleen hyvin. Ja tietenkin nassu käännetään äitiä kohti. :)
 
 
Tämmöinen kompleksi siitä sitten kantokopan kanssa tulee.

Tässä on nyt sitten se kantokoppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti