tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ompeluintoilua ja muuta sekoilua Rv 35 (34+0)

Ui jui jui!
Ihanaa ommella kaikkea. Oikeastaan en ole vielä kauheasti ommellut, mutta tästä se alkaa.
Valmiiden töiden listalla on jo kuitenkin:
  • Reunapehmuste; se on kokonaan valmis! Kun sänky saatiin viime perjantaina pystyyn, niin sen viimeistely, eli kiinnitysnauhan yms napitus alkoi. 
  • Imetystyynyn uusi päällinen; sain viimein senkin tehtyä, kun saunurin viimeinkin kaivoin esille ja aloin vaan sitä opiskelemaan taas.
  • Päiväpeite; siitähän on jo kuvaa ollutkin, mutta silti se on jo valmis.
  • Käännettävä takki ja siihen käännettävät pöksyt (koko 62cm).
Tänään lähdin käväisemään kangaskaupassa, kun olin aiemmin löytänyt ihanan trikoisen kettukankaan ja sille ajattelin hankkia parin. Niistä oli tarkoitus tehdä tuo yllä mainittu kääntötakki ja -pöksyt, mutta kun Löytö-Palaan astelin sisään niin ideoita oikein purskahti silmille kankaiden muodossa. Melkein suoraan ovesta astuttaessa oli laarissa lasten trikookankaita ja jotkut olivat juuri sellaisilla kivoilla värikkäillä kuoseilla mitä halusinkin. Valinnan vaikeushan se siinä iski. Sain sitten itseni valkkaamaan niistä vain kolme kangasta. Uusia kevätmalliston trikookankaitakin kun katselin, niin aivan Ihania olivat. Niistä oli sitten pakko ottaa yhtä sinipohjaista omppukangasta ja vihreäpohjaista sienikangasta. Hintaahan tuolle kauppareissulle, miltä piti alunperin etsiä vain yksi kangas, tuli aika paljon enemmän, mutta kyllä minä noista kaikista kankaista jotain kivaa keksin. :D
Kunhan kotiin pääsin ja söin lounaan, niin alkoi kaavojen ja kankaiden leikkuu. Jokunen tunti siinä vierähti, mutta sitten minulla olikin kaksi söpöä pientä vaatekappaletta kädessä.


Eli takkiin ja pöksyihin käytin niitä ihania pakkakangas löytöjä. Minusta nuo on aivan ihanat! Siis kuva ei kyllä anna oikeutta, luonnossa paljon kivemmat. Napit noista vielä puuttuu, mutta muuten olisi valmiit. Takki ja pöksyt on todellakin käännettävät, eli ne voi pukea kummin päin vaan haluaa.

Eilen illalla testailin ja tappelin saumurin kanssa, mutta lopulta minä vein voiton, vaikka välillä tuntuu, että
rakettitiedekään ei välttämättä ole vielä tarpeeksi kehittynyttä tiedettä sen hallitsemiseksi. Mutta niin... Kun sain saumurin toimimaan, niin ensimäinen tehtävä sillä oli siis uusi päällinen imetystyynyyn. Entisestä en tykännyt ollenkaan. Olin sen (tyynyn ja päälisen) ostanut käytettynä edullisesti, mutta jo heti alussa päätin, että uusi päälinen siihen tulee. Joten kankaat tilasin kankaita.com -sivustolta ja ei muuta kun ompelemaan, vai pitääkö sanoa saumuroimaan. ;)


Tadaa! Toinen puoli on sitten kokonaan tuollainen tummanvihreä, pikkuisen rauhoittaa tuota päällistä. On tuo ainakin huomattavasti miellyttävämpi kuin se entinen, jossa toinen puoli oli vaaleampaa sinistä ja toinen ihan tummansininen. Ei ollenkaan minun värejä. Vihreä on kivan rauhoittava, vaikka tuossakin eloa on. Ei ihan täysin sellainen kangas mitä etsin, mutta kiva silti. :D

Sitten vielä sellainen asia kun:
Me hommattiin se HOITOLAUKKU! xD
En enää romahtele sen asian tiimoilta tai muutenkaan jankuta siitä koko aikaa. ;)
Mentiin Kajaanista tulon jälkeen perjantaina (muistaakseni) käymään kauppakierroksella ja siinä samalla sitten käytiin Baby Stylessä ja Lastentarvikkeessa. Halusin sitten J:lle näyttää sen yhden kalliin ihanuuden ja lopulta tultiin siihen tulokseen, että kun en kerta mitään meinaa huolia, niin sitten tästä laatulaukusta on ihan sama maksaa. Onpa ainakin iso laukku, jossa on paljon taskuja ja ei ole mikään tavallinen lerpukka. Luulis kestävän ja jos ei kestä, niin on ainakin kuitti tallessa ja sitten minä marssin liikkeeseen ja teen reklamaation. ;)


Minusta tuo on vaan niin ihanan yksinkertaisen elegantti. molemilta puolilta samanlainen, taskuja (isoja sellaisia) paljon ja muutenkin käytännöllinen. Juuri sopiva siis. :)

Jospa minä saisin taas vaihteeksi päiviteltyä täällä vähän useammin. Tuntuu vaan, että välillä päivät suorastaan lentää ohitse ja välillä matelee.
Perjantaina appiukko O. toimeille pinnasängyn ja sen jälkeen onkin ollut yhtä hulabaloota, kun kotia on pitänyt laittaa enempänsä ja vähempänsä kuntoon. Mutta siitä kerron vaikka seuraavassa postauksessa lisää, en jaksa enää tänään kirjoittaa. Voisin vaikka ottaa kynän käteen ja painua peiton alle täyttämään ristisanaa ;)
Kauniita unia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti