sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Haaveita ja rahahuolia

Huoh!
No niinhän siinä kävi, että löydettiin ihanat kalusteet ja siis laadukkaat; ei siis mitään mellijuttuja, vaan ihan kunnon massiivikoivua.
Mutta mutta...
Siinä vaan on semmoinen juttu, että mikä ei ole halpaa on kallista. Eikös olekin kummallista? Minusta ainkin.
Kierrettiin siinä Maskua (kierrettiin sitten myös Finlandiankin puoli) ja olihan siellä vaikka mitä kivaa. Myyjäkin siinä tuli sitten kyselemään mitä etitään ja alko siinä niitä näyttämään ja tadaa! Kun Inari-sarjan ohi mentiin niin oltiin J:n kanssa ihan myytyjä. Kun kyseessä on kunnon koivutuote, niin sen kyllä erottaa halpos rytkysitä. Hintakin oli 3-4 kertaa kalliimpi! O.o
Ei siinä, pyydettiin sitten tarjousta tv-tasosta ja kapeasta vitriinikaapista ja Todella hyvä tarjous saatiinkin: 1350 € yhteensä (lähtöhinta n 1800 €). Mutta mutta... Kun se 1350 €:kin on rahaa ja se pitäisi saada jostain. Mietittiin ja mietittiin ja pyydettiin ihan pekästään tv-tasosta tarjousta ja se oltas saatu n. 750 € (norm. 1050 €). Että aika hyvin siitäkin.
Kuitenkin oli pakko jäähä miettimään ja säästämään. Siis oishan siihen saanu Tuohi-kortilla sen maksuajan, mutta ei olla kumpikaan kauheen innostuneita noista maksujärjestelyistä. Aina kivempi kun voi suoraa maksaa kaiken mitä ostaa, niin se on sitten kerralla oma ja se siitä.
Nyt oon tässä sitten miettiny, että minunkin vähistä varoista vois jonkin verran koittaa laittaa syrjään joka kk. Jos vaikka molemmat sais syrjään n. 150-200 € / kk, niin kolmen kk päästä vois vaikka koittaa tuon setin ostaakin, jos saadaan yhtä kilpailukykyinen tarjous.

Kyseessä on siis tämmönen pömpsi:

Eli, tuosta ylhäällä olevasta kuvasta tuo ensimmäinen pätkä vasemmalta ois mielessä. Ei siis koko nurkkahomeli. Siis vasemmalta kaappi, laatikko/hylly x 2 ja kaappi. Se ois yhtenäinen osuus. Mietinnässä on myös halutaanko se valkoisena/kermana vai tummana pähkinänä. Alustavasti päädyttiin, että se vois olla tumma pähkinä, mutta sekään ei ole vielä kiveen kirjoitettu. Vaaleakin voisi olla aika kiva vaihteeksi. :D

Vitriinikaappi olisi sitten jotakuinkin tällainen. Ylhäällä olisi tuo vitriini osuus ja alhaalla joko kaappi tai sitten laatikosto. Muistaakseni puhuttiin laatikostosta alhaalle.
Väri olisi molemmissa ihan yksivärinen, joko se tumma pähkinä tai sitten valkoinen. Ei siis kuvanmukaisesti kaksivärinen. Luonnossa kun nuo näki, niin olivat toooosi ihanat ja juuri semmoset kun oltiin etitty. Mutta se hinta.
Tässä pitäs vaan saaha budjetit kohilleen ennen kun viittii ostaa nuita. Oishan meillä säästössä, mutta kun ei viittis nuita säästöjä törsätä kaikkeen heti. Nyt on kuitenkin ostettu isoja juttuja, kuten uudet vaunut ja läppäri ja sitä sun tätä pitäny laittaa uutta muksua varten. Ei ihan kauheesti viitti tosiaan ottaa tuolta säästöstä. :/
Jospa tässä jaksais ootella sen jonkun kk:n vielä, niin sitten kattos miten se tilikehitys etenee.
Mutta on vaan välillä semmonen "mulle nyt heti ja välittömästi"-olo.
Kyllä tämä tästä. :D Pitää vaan keksiä jotain muuta päänvaivaa ja tekemistä. Meinaa vaan välillä päivät seurata liikaa toisiaan.
Mutta nyt taidan alkaa kattelemaan, mitä kaikkea "mammatoimintaa" sitä ois oulussa tarjolla. Vois johonkin semmoseen soluttautua, niin sais vähän muitakin mammakavereita... kenties ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti