lauantai 20. joulukuuta 2014

Piparin tuoksua

Nuuh nuuh...
Täällä tuoksuu pipari! Nami!

Eilen käytiin päiväkaffella erään kaverin luona ja siellä oli todella sievä piparitalo keittiön pöydällä. Itsellä on ollut suunnitelmissa tehdä piparitalo jo pitkän aikaa. Monena vuonnahan niitä olen tehnyt. Viime vuonna ne taisivat jäädä vaan kahteen kappaleeseen, mutta sitä edellisenä niitä tuli taas tehtyä läjä päin. Siis todella. Plus kaikki muut pipari jutut. Tilaushommina siis tein, En minä niitä kaikkia kymmeniä, peräti satoja taloja syönyt. xD
Tänä jouluna taitaa talot jäädä yhteen kappaleeseen. Miten olen ennen työn ohella jaksanut niin mahdottomasti taloja tehdäkin. Ei sillä, kiva nuita on väsätä.

Mutta asiaan. Kaverini oli jostain lehdestä (muistaakseni) saanut idean piparitalon savupiipusta, joka oli tehty pihlaja- (kettu-) karkeista. Pakkohan sitä oli itsekin kokeilla. Aivan loistava idea siis!

Tällainen siitä tuli:
Unelmieni pitsitalo.
Otin viisi elintarvikeväriä esille joita sitten näytin miehelle. Vivea oli hänen sylissään ja tyttö tarttui ensin vihreään ja J totesikin siihen, että vihreän olisi hänkin katon väriksi valinnut. Vivean ja isänsä päätöksellä talo on tänä vuonna vihreä. Se onkin kaunis väri.
Piippu on siis muurattu "kettu"-karkeista ja tähän vähän "leveämpään" piippuun tämän kokoisessa talossa karkkeja sai uppoamaan kaksi pussillista. Tämä tuli opittua kantapäänkautta. Eilen sain talon melkein valmiiksi, mutta kun "tiilet" loppui kesken, niin tänään tuli vasta loppusilaus. :)

Tuli tässä mielihalu alkaa katselemaan millaisia ne aiempien vuosien työt ovat olleet, joten niistäkin voisin pienen postauksen joulun kunniaksi laittaa, kunhan kuvat löydän jostain kätköistä.

Piparin tuoksua joka kotiin. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti