keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Lahjomista

Joulu on lahjomisen aikaa, vai mitä?
Tontut miettivät tänä vuonna kuumeisesti mikä olisi käytännöllinen ja mukava pieni lahja ja jos niihin kriteereihin voi lisätä vielä turvallisuuden, niin sitten on kaikki kunnossa.
Siskojen ja veljien, isien ja äitien sekä anoppien ja appien päät on nyt verhottu pipoilla, joissa on jokin heitä kuvastava heijastinkuvio.


Anopille ja apelle meni koira ja karhu. Nämä päässä on hyvä lähteä metsälle. Toisaalta nämä ovat vain kaksinkertaista trikoota, että kannattaa ottaa sääolosuhteet huomioon.


Vivean kummisetä sai auton ja oma isäni työkalupipon.


Piti ottaa yksi kuva salamalla, niin näkee miten tuo mustakin heijastaa.


Vivean S-kummitäti sai valkoisesta heijastimesta tehdyn ruusukepipon. Innostuin vähän tuon ruusukkeen sommmittelussa, mutta päässä se minusta näytti kivalta. Miehen veljen vaimolle meni harmaasta heijastinnauhasta tehty ruusuke pipo. Tässä ruusuke on ns. perinteinen.


Vivean isommalle serkkutytölle tontut saivat tehtyä karkkipäivä-tunikan. Koko 98cm.


Napit edessä tuovat kivaa lisää.


Toisen taskun musta taskupussi on ommeltu sisäpuolelle, niin että mustaa näkyy vain vähän, toinen on ommeltu päälle, eli mustaa näkyy enemmän. Tällainen ratkaisu tuli mieleen, kun koitin keksiä lisähauskuutta ompelukseen, kun kuitenkin pohjakankaassa on jo aika paljon elämää.
Pienemmälle serkulle koossa 80 cm söpö kissatunika. Nuihin taskuihin voi piilottaa vaikka karkkeja.
Syksyllä tuli puheeksi mitä kaikkea voi tehdä pilttipurkeista. Itsehän toteutin niistä joulukalenterin, sen läydät täältä. R. tädillänikin oli jotain ideoita ja niinpä hänen lahjansa koostuikin pilttipurkeista. Pieni pussillinen purkkeja ja yksi kohtuu kokoinen paketti siihen päälle. Pyydän tässä anteeksi, mutta en voinut vastustaa kiusausta ja paketoida osaa joululahjaksi. Toivottavasti et pettynyt pakettia avatessasi ja karkit maistuivat ja lohduttivat hiukan. ;) Tähän lisättäköön, ettei ajatus kokonaan ollut minun, E. ideoi sitä myös. :) Toivottavasti purkeille löytyy käyttöä, ainakin muistipelinä. Tässäpä olisi kuvia muistipeliin, niin se on helpompi tehdä. Eli siis lisäystä joululahjaan.
Piltti-muistipelikuvia (linkin kautta löytyy toiset kuvat, mitä alakuvassa on esitelty).Kun nuita purkkeja on siunaantunut jo aika paljon, siitä huolimatta että itsekin koitan parhaanimukaan soseita tehdä. Tällainen muistipeli olisi itsellänikin tarkoitus väsätä jahka jaksan. Toisaalta eipä sillä niin kiire ole. Jos tuollaiset nappulat laittaisi Vivean eteen tiedän kyllä mistä saisin niitä ottaa pois kissankupin lisäksi. :D

Tällaiset olivat lahjukset tänävuonna, katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Ja muistakaa: jouluun on enää vähän päälle 11 kuukautta, joten eiköhän aleta suunnittelemaan jo uusia käsintehtyjä lahjuksia. ;)

6 kommenttia:

 1. Vitsi miten ihania tunikoita!! Saako kysyä mistä sait kaavat ja ohjeet? Tahtoo kanssa tehdä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Juu, tottakai saa kysyä ja mielelläni vastaankin. Kummankin kaava on Ottobre Kids -lehdestä 4/14. Kissatunikan kaava on malli 13. ja karkkipäivätunika on oma muokkaus mallista nro 26. Oisko ollu sillä lailla, että tuosta kissatunikastakaan ei olisi ollus kokoa 80 cm, vaan itse pienensin sen siihen kokoon, mutta malli muuten sama.
   Ompelemisen iloa! :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta. Pitää yrittää löytää kirjastosta ko. lehti :)

   Poista
 2. Miten pienensit tuon kissatunikan koosta 86 kokoon 80? En ole ennen pienentänyt kaavoja niin vähän mietityttää..
  Tosin tilasin yhden Ottobre:n lehden jossa on samantyylinen mutta hihaton mekko vauvalle joten voi olla että teen siitä, mutta ihan mielenkiinnosta kysyn..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin tehdä kaavan pienentämisestä/suurentamisesta tutoriaalin tänne, vaikka nyt viikonlopun aikana. :) En lupaa että tänään vielä kerkeisin.
   Sitä on hankala selittää ilman kuvia, tai ainakin selitys olisi tosi sekava.
   Laitan viestin ja linkin vielä fb:n Toukokuisiin niin huomaat :)

   Poista