tiistai 25. marraskuuta 2014

Joulukalenterin aloitus kalenteri

No mutta pitäähän sitä olla kalenteri, että tietää milloin pitää aloittaa joulukalenteri. :D

Viime viikolla Haikarakahvilasta lähtiessämme ovelle ilmestyi joulupukin apuri kera kahden tontun ja he antoivat kahvilanvetäjille säkillisen joulukalentereita. Ihana joulumuistiainen!
Niitä jaettiin sitten kaikille kahvilalaisille. Kiitos siitä.

Nyt meillä on siis aloitettu joulukalenterin aloituskalenteri, tai miksi sitä kutsuisi.


Asiasta toiseen....

Ihanaa nimipäivää Ihana tyttäreni Vivea Katriina! Samalla hyvää nimipäivää kaikki Kaisat, Katjat ja Katrit, yms. :)


Muistakin kuulumisista voisin nyt vähän kertoilla.
Elämä rullaa omilla urillaan, tuoden aiva välillä jotain uutta ja ihmeellistä mukanaan. Valillä sitä toivoisi, että ne uudet ja ihanat asiat tulisivat toisessa muodossa esille. Esim hampaiden ei tarvitsisi valvottaa koko taloutta. *haukotus*
Vivea siis sai ensimäisen hampaansa viikko sitten maanantaina, eli n. 6kk 1vko:n iässä. Sitä hammasta ei entin näkynyt eikä kuulunut. Ikenet olivat ihan normaalit yms. Yhtäkkiä vaan yöunet katosivat ja vaan tutti sai rauhoittumaan ja nukahtamaan. Sitten minua puraistiin ja KAPPAS, siellä oli hammas! :D
Viime viikolla sitä sitten lauleskeltiinkin:

"....En ole minä määkivä lammas,
on suussani yksi pieni hammas.
Sillä mä irvistelen

ja isiä säikyttelen." -Rölli-

Mutta enää sitä ei voi laulaa...
koska toinen lego päätti sitten seurata ensimäistä ja tulla tupsahti suuhun seuraavana maanantaina, eli tasan viikko ensimäisestä. Nyt ei maistu ruoka ja juominenkin on jotain aivan kauheata. :/ Ennen ei tarvinnut kuin näyttää lusikkaa ja suu lompsahti auki. No, jospa nuo hammassäryt kohta vähän laimenisivat.
Kuiva ruisleivän pala tuntuu olevan paras ienten apsuttelija. :D Ainakin sitä meillä ihan mieluiten jyrsitään ja piiiiitkään. ;)
Meillä nautitaan ruokahetkistä. :D
Mutta kuten tuolla sanoin Vivealla tuli 6 kuukautta ikää täyteen. Siis jo puolivuotta! Iso tyttö!
Neuovlassakin käytiin ja mitoiksi saatiin 8,7 kg ja 67,1 cm. Eli kuukaudessa oli tullut 0,5 kg ja 1 cm lisää. Huomaa aika hyvin, että energia menee tällähetkellä enemmänkin liikkumiseen kuin kasvamiseen. On nimittäin aika vilkastyttö tuo Vaapukka. Ryömiä ei vielä osaa, muuta kuin taaksepäin, mutta konttaus asento on löytynyt jo ainakin 3 viikkoa, vielä ei tosin tiedä mitä sitä siinä asennossa pitäisi tehdä, että eteenpäin pääsisi. Nyt siinä vaan hytkytään ja hypähdellään, lankutetaan ja naureskellaan. Mutta eiköhän se kohta jo ala oikeat askeleet/liikeradat löytymään sille konttaukselle. En nimittäin ihmetteli yhtään jos vaikka jättäisi ryömimisen väliin ja siirtyisi suoraan konttaamiseen, ei olisi kuulemma ensimäinen kerta.


Tämmöisiä on ne konttausharjoitukset.


Karhukävelyasentokin onnistuu niin hyvin.
(Pahoitteken kuvien laatua, hämärässä otettu ja vielä heilahtaneitakin.)


Vielä iloinen vaunujen uuden lampaantaljan testaaja.
Kävin siis pari viikkoa sitten ostamassa oikean lampaan taljan ja siitä tuli istuinosaan talveksi ihana lämmike. Viiltelin vain nahkaan oikeisiin kohtiin aukot, joista sitten vetäsin valjaat läpi. Toimii ja on kyllä ihanan lämmin. Minäkin haluan! :)

Sellaista meidän arkeemme kuuluu. Kuten huomaatte, olen ihan selvä äiti, joka on äitiyslomalla: elämäni on yhtä touhua muksun ympärillä. En tiedä/muista mitä ihmeellistä sitä olisi itselle tapahtunut viime aikoina, kaikki tuntuu vain pyörivän tuon pienen kikattelijan ympärillä. Mitä Viipukka tekeekään, se on osana minun päivän tapahtumia ja sitä rataa.

Ai niin! Kävinhän minä eilen pitkästä aikaa salilla YKSIN! xD Nyt kun taas sinne uskalsi mennä, niin olipas se mukavaa. Kun silloin jonkin aika sitten hajotin selkäni, niin saleilu jäi vähän vähemmälle, nyt sitten pääsin sinne taas. Ei tämä selkä ihan kunnossa ole, mutta jos otan rauhallisesti ja lähden vähän kerrallaan sitä jumppaamaan, niin jospa se siitä paranisi. Lihaksia siihen ainakin tarvitaan ja ei se röhnöttämällä ainakaan parane. Nyt toivotaan, että pääsen salilla hyvin käymään. :D

Sellainen satutunti tänään. ;)

Ps. Pikkuisen on tullut taas ommeltua ja niistä lisää sitten kun saan taas kuvia otettua ja vaikka viimeisimmän valmiiksi. :)

1 kommentti:

  1. Aivan tuttua, että kuulumiset ja arki pyörii "pikku tyypin" ympärillä. Vivea on kyllä suloinen. Mitäs kisulit tuumaa tytöstä vai antavatko olla ihan rauhassa? -Enna

    VastaaPoista