keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ruokailua ja sottailua

...tai siis sottailun estämistä.

On tässä ollut jo jonkin aikaa tarkoitus tehdä pari hyvää ruokalappua. Jotenkin vain se aloitus on aina niin vaikea. Varsinkin mitä helpompi/pienempi/nopeampi työ, sitä vaikeampi se on aloittaa. En sitten tiedä mistä syystä se niin menee, mutta niin se tuntuu minulla useimmiten olevan.
Eilen illalla kuitenkin sain itseäni niskasta kiinni ja tein yhden ruokalapun. Tekeillä olisi useampikin, mutta tein nyt ensin yhden, että tiedän sitten pitääkö muutoksia tehdä.

Tällainen siitä tuli ja muutoksia en tee.


Kankaana on ohuempi turkoosi kerni, jonka löysin Kodin1:stä. Juuri sopiva tähän. Kanttaukset tein ihan perus puuvillaisella kanttinauhalla.


Aluksi mietin, että laitan kiinnityksen tarranauhalla, mutta illan päätteeksi en jaksanut enää alkaa tarroja kiinnittelemään, niin sinne tuli sitten nepit. Laitoin urosnepille kaksi naarasneppiä vastapariksi, niin on sitten mahdollista muuttaa kokoa ja aamulla tulikin huomattua, että pienempi "asetus" oli juuri hyvä.


"Etutaskun" tein vähän väljäksi niin, että se vähän aukeaa kun kauluri on kaulassa, Näin murut yms päätyvät paremmalla todennäköisyydellä pussiin, eivätkä korista lattiaa.


Juuri sopiva!
Kuva otettu ennen aamupuuroa. Hihoja tuo ruokalappu ei suojannut, kuten arvata saattaa. Vivea oli kyllä ruuan jälkeen ihan puuronsyöjän näköinen. ;)
Oli muuten ihana vain huuhtasta ruokalappu juoksevan veden alla puhtaaksi ja laittaa kuivumaan. Se on kuiva seuraavaan ruokaan mennessä, eikä joka ruualle tarvitse uutta puhdasta lappua etsiä. Mutta näitä tulee pari lisää, niin voi välillä vaikka koneessakin pestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti