torstai 17. syyskuuta 2015

Mekkoja ja muutama paita

Nyt siirrytäänkin taas vähän iloisempaan aiheeseen viimekertaiseen nähden.
Olen minä jotain saanut itsellenikin tehtyä aina silloin tällöin. Vielä olisi usea kangas odottamassa, että niistä saan jotain muovattua kropalleni sopivaksi.
Mutta tässä ompelu satoa pidemmältä aikaa. :)

Jo alku kesästä tein itselleni valko-vihreän kellohameen. Oikealle kädelle tei sivusaumaan ison taskun.

Kangas on vanha neliönmuotoinen pöytäliina ja se tuli käytettyä melkeinpä viimeistä palaa myöten tähän. Juuri sopiva siis.
Hameelle piti saasa yhteensopiva paitakin. Siinä olikin sitten pähkäilyä. Mutta tällaisen harmaan pitsikoristeisen paidan sille sitten kaveriksi tein.


Aluksi hameesta tuli liian iso ja pienennys vaatikin päälle kuukauden insporaation keräystä. Sitten se onnistuikin kuin hujauksessa. Pienennys vaiheessa suorastaan hämmästyin taskua! En muistanut ollenkaan, että olin siihen sellaisen ommellut. :D


Hauskinta paidassa on se, että sitä voi käyttää kuinka päin vain. Kellohameen kanssa se on pitsi selänpuolella ja vesiputouskaulus edessä, mutta minusta se on kaunis myös näin päin. :D


Sain ystävältä lainaan Onion 2007 -kaavan ja voi! Ihastuin siihen ihan totaalisesti. Ihanan istuva malli. Olen muutamia raglanpaitoje tehnytkin, mutta kyllä tämä on omaa luokkaansa. Olalle sekä rinnan päälle tulevat muotolaskokset asettuvat niin kauniisti, ettei paremmasta väliä.


Niinpä kaavasta muotoutui ensin kukkamekko, jonka helmaosaa vain vähän muokkasin.


Sitten samaisesta kaavasta syntyi kietaisumekko isoilla muutoksilla.


Toimii!
Näitä pitää saada lisää.Ja pitihän Babushka roses -kangas käyttää mahdollisimman hyvin, niin siitä tuli vielä paitakin. Vielä kangasta jäi johonkin Viipukan pieneen vaatteeseen lisättäväksi tai nukelle.
Malli on paras raglan johon olen törmännyt ja niinpä kangaskasassani odottaa tummansinistä Babuska rosesia, että tekisin siitä ystävälleni samanmoisen mekon.

Ps. Pahoittelen luokottoman huonoja kuvia, jotka johtuvat osittain valonpuutteesta. Mutta itseään kuvatessa kaikki ei ole niin kovin helppoa, varsinkaan kun kiireessä kuvailee. :/

Kaavat:
Harmaa pitisipaita - Kaava Burdasta (mumeroa en muista) runsaasti muokattuna.
Kellohame - Oma kaava
Raglan paita/mekko - Onion 2007 (pieniä omia muutoksia)
Kietaisumekko - Onion 2007 (isoja omia muutoksia)

Kankaat:
Harmaa kiiltäväpintainen trikoo - Eurokangas palalaari
Kellohameen kangas - Vanha pöytäliina, puuvillaa
Paidan pitsi - AliExpress.com
Babuska roses kerma, trikoo - Pehemiä 
Lintukangas - Jokin Paapiin trikookangas, itse löysin palan kirpparilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti