tiistai 21. huhtikuuta 2015

Keinumista hevosen kanssa

Noin puolitoista vuotta sitten ostin työkaveriltani keinuhevosen, jolla jo moni oli ratsastanut, mutta vielä olisi monet ratsastukset edessäkin. Polle kaipasi uutta ratsastajaa, tarpeeksi kevyttä ja pieni pyllyistä sellaista. Minulle se ei sopinut, mutta olihan Vivea jo hyvää vauhtia tulossa maailmaan, niin pakkohan pollelle koti oli antaa.

Suunnilleen kuukausi sitten viimeinkin kävin kaivelemassa hevosen varastosta ja illalla suihkuun mennessäni, otin pollen mukaan ja sekin sai kunnon kuurauksen. Pieni kuivaus ja yöksi olkkariin odottamaan ja loppuun kuivumaan.
Aamulla heräsin normaaliin tapaani, kävin Viipukan nostamassa sängystä ja ei muuta kun aamupuuron tekoon. Vivea leikki höpötellen ensin eteisessä legoilla ja kohta tuli hiljaista. "Mitä se tyttö nyt keksi?" Hiljaisuus on aina pahaenteistä, paitsi nukkuessa. :D
Kun kurkistin olohuoneeseen siellä oli haltioitunut tyttö!
Voi sitä ihmetystä ja iloa, mikä Viveasta huokui, kun seisoi hevosta vasten, keinutti sitä vähän ja katseli. Silmät kääntyivät sitten minuun ja mikä HYMY! Kikatukselle ja hytkymiselle (hyppiminen ei kuulu vielä liikekategorioihin) ei meinannut tulla loppua.


Tällainen oli siis vanha heppa. Sanoin oli, koska minä ajattelin antaa pollelle uuden elämän, tai nuorentaa sitä.


Kyllä sillä hyvät vauhdit saa. :)

Ajatus keinuhevosen maalaamisesta ja "tuunaamisesta" oli kytenyt mielessä jo tovin ja nyt siitä piti tehdä totta. Pensselillä maalaamisesta on aikaa, olipa pohjana sitten puu, paperi tai kangas.
Mars K-rautaan maaleja ostamaan siis.

"Vielä ei saa katsoa"

Pienet pintahionnat, pohja maalaus ja pintamaali. Sitten kaikki muu pieni lisä. Osa kuvioista on maalattu Helmi-kalustemaaleilla osa on askartelumaaleja.

Tällainen siitä tuli:Tyyli pysyyi samana mitä hevosen pään maalauksiin tulee, mutta lisäilin huomattavasti yksityiskohtia.


Jalas. Useimmissa jalasten päissä oli hampaan jälkiä, epäilisin koiraa. :D Mutta ei se haitannut, mikä lähti hiomalla oli hyvä ja mitkä jäivät, eivät haitanneet. Pitäähän pollestä näkyä, että sillä on paljon elettyä elämää jo takana.


Koriste koukeroita vähän siellä ja täällä.Itse olen tähän kyllä niin tyytyväinen. Ja kuten kaverikin sanoi "tuohan sopii hyvin yhteen maton kanssa". Hitsit! En ollut edes huomannut ennen hänen kommentiaan, että matto on saman värinen. Siitäkös minä sen värimaailman katsoinkin. *nauraa*


Loppuun vielä pientä kuvakollaasia mitä kaikkea olemme tehneet.

10.4.2015
Ulkoilun jälkeen kotiin tulossa.

13.4.2015
Kissan kanssa on kivaa. Vivea osaa olla jo tosi nätisti kisujen kanssa. Varsinkin Anan, kun sitä ei haittaa vaikka välillä käsi vähän liian kovaa liikahtaisikin.

17.4.2015
 Leikkipuistoilemassa ja ensimäiset hiekan syönnit. *nauraa* En vaan kerennyt väliin.Aamukiipeilyhetki. Liian helppoahan sieltä leikkikalukorista olisikin tonkia mitään, jos maassa seisoisi. Vähän haastetta, hei! ;)

22.3.2015
Tämän ihanan otoksen otti E. viimeksi Iisalmessa käydessä. Aivan loistava. ♥

Nyt nauttimaan, kun pihakin käytiin juuri puhdistamassa talvihiekoitusten jäljiltä. Eikös se ole kevään merkki? :)
Aurinkoista päivää kaikille.

4 kommenttia:

 1. Siis tuo keinuheppa, VAU! Itselläni oli tuommoinen pienenä ja olen salaa haikaillut josko löytäisi samanlaisen omalle ipanalle. Tuunaaminen ei käynyt mielessäkään, paitsi nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuota oli kyllä taas niin kiva tehdä. Tosin kylppärin valjastaminen maalaamoksi ei ehkä ole se käytännöllisin juttu, mutta meillä se oli paras vaihtoehto ( ei ole niin paljoa kissankarvoja tai kaiken kaatavia pieniä käsiä).
   Nyt siis ideoimaan uusi kuosi teidänkin pollelle. :)

   Poista
 2. Siis aivan ihana! Itselläni on samanlainen heppa ja tuunausta odottelee. Onko askartelumaalit pysyneet pinnassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Suosittelen että maalaat ihan kalustemaalilla. Kaikki muut kuviot ja pohjamaalaukset on suoritettu Helmi -kalustemaalilla paitsi mustat kohdat. Ne ei oikein kestä naarmutusta, vaan lohkeileevat pois. Esim meillä on kokeiltu hampailla harjan etuosaa ja siinä on kivoja valkoisia viiruja. Yksi seuraavista prokkiksista oiskin poistaa mustat askartelumaalit ja maalata ne Helmellä uudelleen. :) Hellaa varten ostinkin jo mustan-harmaata (sävytetty melkein musta) maalia. Se pysyy ja kestää. :D
   Hauskoja tuunaushetkiä :)

   Poista