torstai 22. syyskuuta 2016

Mitä sitä tuli taas tehtyä? Laneilua siis.

Nyt onkin mennyt kahdet lanit sivusuun, kun ollut vähän jotain muuta tekemistä.
Kevään lanituotoksina meille syntyi ihana pieni tyllerö, niin ompelut jäi vähän vähemmälle sinä viikonloppuna. Ja kesällä taas taisi olla ristiäiset juuri silloin. Mutta kai sitä välillä pitää juhliakin ja kyllä ne koneet joutaa silloin tällöin vähän odottelemaankin.

Mutta nyt pääsin laneille ja nehän pidettiin 9. - 11.9.2016 Kaukovainion koululla.
Aivan loistava paikka ja tilat ensiluokkaiset. Seurassakaan ei valittamista. :)

Kuvia en saanut syystä tai toisesta (varmaan kiireen takia) otettua paikanpäältä, mutta tässäpä olisi omia tekeleitä.
Nyt siis keskityin itseeni ja omaan vaatetukseeni. Hertallekin tein pienen "herkun" ja Vivea sai Savan yllätyskankaasta jotain kivaa.

Taidan aloittaa pienimmästä, eli Hertta sai tällaisen ihanan lämpimän ja pehmeän jumpsuitin syksyn ja talven viileisiin iltoihin.Aivan ihana ollut käytössä. Ihanan lämmin ja pehmoinen syyssäässä. 


En vuorittanut, koska kankaan nurja on itsessään niin pehmoinen ja hyvä.

Sitten Vivean vaatteisiin:


Osallistuin ystävän kanssa Saumanvara-yhteisössö järjestettyyn Tyyne-Esterin ompeluhaasteeseen. Tarkoitus oli tilata yllätyspaketti ja ommella siitä jotain tietyn ajan sisällä. Aikaa oli pe aamusta su iltaan ja minulla ei ollut mitään ajatusta mitä tästä kankaasta tekisin.
Loppujen lopuksi siitä tuli ihana tunika Vivealle.


Tunikan kaavana käytin Pikku Ehtaa ja muokkasin siihen ryppytaskun ja onneksi itseltä löytyi saman väristä minttua trikoota kuin Ruutuvihko -kankaan ruudukkokin on. 
Tunikan kankaan leikkasin vinoruduksi, niin antaa lisä ilmetta kivasti. Leggarit taas jätin vaakasuoralle ruudukolle ja toimii loistavasti yhteen."Tässä on tasku!"


"Ai, tällä puolella ei ookaan taskua?"


Omista vaatteistani aloitin ensimmäisenä takin. Sille tulisi heti käyttöä.


Keväällä järjestetyssä R-Collectionin PopUp -myymälästä löysin vaikka mitä kivaa taas, ja yksi niistä kivoista jutuista oli tämä collegetyylinen, ulkoiluvaatteisiin tarkoitettu kangas. Ajattelin heti, että tästä tulee takki.


Vetskarilliset taskut.Hupun vuorina Ainolan Soline jc.


Kokolappu niskaan. Silitin silitettävän merkin "mattokantille", jonka sitten ompelin kiinni niskaan. Aika kiva yksityiskohta.


Melkein kaikki tikkaukset tein uudella ihanalla peittarillani.


Saumat sisältä.


Muutama sovituskuva.


Mun uus lemppari paita!
Ihana Verson Puodin Maatuska.


Kaavana käytin Missyä korkealla kauluksella.


Sama kaava, eri kangas.
Toinen suosikkini!


Ja uudet leggarit. Tykkään.


Talven pakkasiin ja miksi ei jo syksyn viileisiin viimoihinkin, taskullinen merinovillatunika. Pidän varsinkin pääntien neliskanttisesta muodosta.Myös yksi collegepaita R-Collectionin collegesta. Ei ihan paras, mutta kyllä tätä käyttää.


 Oikeassa sivussa iso tasku, johon silitin myös leikkaamani kuvan.


Tällaiset oli tuotokseni syksyn ensimäisiltä laneilta. Aika tyytyväinen olen, vaikka muutama valmiiksi leikelty vaate jäikin aloittamatta. Jospa ne kerkeisin kotona kasaamaan.

1 kommentti: