lauantai 11. kesäkuuta 2016

Päiväpeitto

Siitä asti kun Vivea sai oman juniorisängyn, ajatuksenani on ollut tehdä siihen kunnollinen päiväpeitto. Sellainen että sen päällä on hyvä rymytä, eikä peitto ole heti lattialla kun sen päällä pari hyppytestiä suorittaa.
Tässä siis ratkaisu ongelmiin, jotka koskevat päiväpeittoja ja niiden paikallaan pysyvyyttä:
Vetoketjullinen päiväpeitto!

Palojen leikkelyt ja aplikoinnit tein jo uudenvuoden jälkeen, jonka jälkeen tarvitsin noin kuukauden inspiraation kehitys aikaa ja sitten sain peiton tehtyä. Eli peitto tuli valmiiksi joskus helmikuun alkupuolella ja on ollut siitä asti käytössä. Siitä tuli aivan loistava! Tällaista suisitan joka läpsiperheeseen! :)


Eikä hintaakaan tullut kauheasti. Päällinen on tehty vanhoista, sieltä ja täältä saaduista, farkuista, pohja ja reunojen vuorikangas on vanhasta pussilakanasta, vain päällisen vuoritikkikangas on ostettu eurokankaasta, mutta hinta ei ollut paha. Metrivetoketjut tietysti piti hakea kaupasta, kun omasta varastosta ei ihan 3,2 metriä yhtäjaksoista vetskaria löydy. ;)


Peitto siis kiertää patjan jokapuolelta. Alla on vain perus puuvillakangas, joka pitää päiväpeiton siltä osin paikoillaan. Reunat ja päällinen on sitten ulkoa farkkua ja puuvillakangasta. Peiton molemmilla pitkillä sivuilla on vetoketjut.


Leikkelin vanhoista farkuista kolmen kokoisia palasia, osiin jätin farkkujen omat taskut, osaan aplikoin tai alikeompelin kuvia.Tällainen peitto on kun sen avaa.Joka aamu se näyttää tältä ja tältä tai pahemmalta tilanne neyttäisi joka päiväkin, ellei peittoa saisi kiinni.


Kun täkki, tyyny sekä yöppö on paikoillaan, niin peite vaan päälle ja vetskarit kiinni.


Nyt siinä sopii leikkiä niin paljon kuin vain haluaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti