perjantai 15. tammikuuta 2016

Paratiisiin ja takaisin!

...siis kangasparatiisiin Rovaniemelle.

Yksi ystävä ehdotti syksyllä, että järjestäisimme kimppa matkan muiden Oulun alueen ompelijoiden kanssa Rovaniemelle Ottobren myymälään.
Alussa meitä oli lähdössä n. kaksi autollista, mutta joukko supistui sitten vähän ja lopulta meitä lähti viisi emäntää meidän autolla kohti pohjoista.
Starttasin auton pihasta lauantaina 9.1. klo 7.30. Siitä sitten suuntasin Haapalehdon kautta Rajakylään ja viimeinen matkalainen poimittiin kyytiin Herukkakankaalta. Niin olimme kaikki kyydissä ja matka saattoi alkaa. Matka meni oikein loistavasti, enkä muista milloin kolmen tunnin ajo yhteen suuntaan olisi tuntunut niin lyhyeltä! Useamminkin tällaista matkaseuraa!
Pieni pizzapysähdys vähän ennen määränpäätä ja sitten kangasostoksille.

Olinkin kuullut, että Ottobren myymälä on oikea ompelijan paratiisi ja sitä se oli. Ja siellä oli ihan liikaa käärmeitä ja omenia. Lankesin, lankesin ja lankesin!


Tässä kuvaa kellariin piilotetusta taivaasta!


Ja niitä hyllyjä oli....


.... ja oli....


...ja vielä lisää.

Trikoita löytyi vaikka kuinka, jousto collegea ihanat valikoimat, ehkä niistä olisi voinut olla enemmän myös kuviollisia. Puuvilloja, froteeta, villaa, neulosta sekä sitä sun tätä oli vaikka kuinka.
Minun piti ostaa jotain yksivärisiäkin trikoita varastoon, kun niitä on aina niin vähän itsellä, mutta ei. Enhän minä osannut päättää mitä niistä otan, joten en ottanut kuin mustaa, kun se oli alessa. :D


Kun olimme tehneet ostoksemme ja valmiita pakkautumaan autoon, omistaja rouva kysyi haluaisimmeko teetä tai kahvia. Oi ihanaa! Kyllä meille tee kelpasi. Suur kiitos siitä.Samalla saimme tutustua Ottobreen toimitiloihin muutenkin ja teimme pienen tutustumiskierroksen siellä.
Tässä kuvaa ompelimosta.


Voi mitä herkkukankaita heillä sielläkin oli, kankaita joita ei myymälässä ollut ja monilta valmistajiltakin jo loppuneet, useita myös sellaisia, joita ei suomessa myydä, mutta saa tilattua ulkomailta.


Tässä minun saaliini! ♥
Karkeasti arvioiden sanoisin, että siinä on n. 10 metriä kangasta, mutta hinta jääköön salaisuudeksi. Ylärivin kuviolliset ja musta (lukuunottamatta oikeanreunan vihreä-punasävyistä kangasta) ovat trikoota. Ylärivin oikeassareunassa on ohutta ns. kreppipuuvillaa, siitä ajattelin tekaista Viipukalle kesämekon. Alarivillä harmaa on harjattua joustocollegea, musta ja punainen diagonaaliraitainen ovat joustocollegea, musta minulle ja punaisesta saa isosiskolle ja pikkunyytille samanmoiset jumpsuitit ja jotain muutakin.
Yläkerran myymälästä (josta en muistanut kuvaa ottaa) tarttui mukaan pari metriä metrivetoketjua, kolme vetoketjua sekä sormeen hyvin istuva sormustin.

Tässä on taas ommeltavaa hetkeksi. Voi että olen näistä niin iloinen. ♥

Matkamme ei tietenkään loppunut tähän, vaan jatkoimme autolla matkaa kohti Haaparannan Ikeaa. Apua! Viiden hengen akkalauma, farmariauto ja Ikea. Mitä siitä voi seurata? Erittäin täysi auto.
Kyllä, niin kävi myös tällä kertaa. Täytyy kyllä hehkuttaa, että saimme kuitenkin kaiken mahtumaan peräkonttiin, mitään ei tarvinnut ottaa matkustamon puolelle. Jee!

Mies oli ennen reissua kysellyt moneltako ollaan aikaisintaan kotosalla ja minä sanoin siihen, epäileväni ettei ennen klo 18-19 olla, vaikka toiveita olikin, että palaisimme ihmisten aikaan. Nooo... Minä parkkeerasin auton pihaan klo 22. :D Onneksi en siis ollut sanonut mitään tarkempia aikoja paluusta. Kotona turvallisesti ja kangasmääräkään ei saanut kovin kummastunutta katsahdusta, tai sitten J peitti sen hyvin. Tai sitten tämä laitettiin tulevien synttäreiden piikkiin.

Tällainen matka pitää järjestää toisenkin kerran... ja kolmannen ja.... Mutta ensin pitää odottaa, että tili vähän elpyy tästä reissusta. Nyt odotan innolla tulevia laneja, vaikka niiden päivämäärä ei ole vielä tiedossa, sinne olen menossa.

Tällainen oli meidän pieni reissupäivämme, eikä minua kaduta yhtään.
Kiitos loistavan matkaseuran ja erityskiitos hyville apukuskeille. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti