maanantai 18. toukokuuta 2015

Matkarattaiden muodonmuutos

Noin kuukausi sitten laitoin muutaman ilmoituksen Fb:n osto- ja myyntipalstoille, joissa kyselin  matkarattaista, joissa olisi hinta kohdillaan ja tuunaaminenkin mahdollista. Ei siis tarvinnut olla priima kunnossa.
Eräs nainen ottikin minuun yhteyttä ja tällaiset Emmaljungan-rattaat häneltä löytyi!


Minähän olin heti ihan myyty näille rattaille. Juuri sellaiset kuin olin etsinytkin. Yksinkertaiset ja runko kunnossa. Ei noista istuinmateriaaleissakaan pahaa sanaa voinut sanoa. Hintaakin oli vain 15 €! Nämä kun kotiin sain, niin kangasosat päätyivät pesukoneeseen ja niistähän tuli oikein siistit.
Muutama pieni reissu niillä tuli tässä kunnossa kärryteltyä, mutta aika tylsänväriset ne noin olivat! Vai mitä?

Enhän minä nyt näitä voinut tuunaamatta jättää! ;)
Kerrankin kun sain tällaisen haasteen eteeni, niin pakkohan siihen oli tarttua.


Tällaiset niistä tuli! ;)
Aika pirtsakat, vai?


Täytyy myöntää, että olen aika tyytyväinen näihin.
Kuviollinen päällikangas on Vallilan vahakangasta, nimeltään Artisokka (tätä olen kuolannut myös verhoiksi) ja vihreä-valkoinen pallokangas on Ek:n puuvillaa sekä näiden välissä on kaksinkertainen 100g vanu. Vahakangas on istuinosassa kätevä siksi, ettei se ime kosteutta ja jos se likaantuu, sen voi vaan pyyhkiä puhtaaksi. Vahakankaan kaveriksi sopi hyvin puuvilla, näin kokonaisuus hengittää ja kuivuu hyvin, eikä sisälle/väliin muodostu esimerkiksi hometta.


Ensimäisen kärryttelyn jälkeen, mieleeni tuli, että rattaat kaipaavat pienen laukun, johon voi laittaa puhelimen, avaimet, lompakon ynnä muuta pientä tarpeellista kävelymatkalle tai kauppareissulle.
Vaunuihin kun voin kiinnittää helposti olkalaukkuni työntöaisaan, mutta tässä se ei ole mahdollista, kun aisa on niin jyrkkä ja rattaat niin kevyet, että saattaisivat kaatua. 


Ompelin siis samoista kankaista pienen laukun, joka on helposti irrottettavissa rattaista. Onneksi ein ollut vielä laittanut muutamaa vanhaa laukkuani roskiin, vaikka ne sinne jo joutaisivat, vaan sain niistä D-lenkit ja kiinnitysnipsut laukkuun ja istuinosaan.
Laukku kaipaa vielä kantohihnan, mutta se ei niin välttämätön/kiireellinen ole tehdä.
Laukussa on kolme taskua, vaikka se ei itsekään mikään järin iso ole, mutta on se paljon helpompi pitää järjestyksessä, kun siinä on kunnon taskut. Vetoketjulla se on helppo sulkea, mutta päällä on vielä pieni läppä, niin mahdollinen sadekaan ei sisälle pääse. 


Iloinen pieni kärryttelijä lähdössä isin kassa kirpparille."Sovituskuvia" kotona otettuina. Piti välillä testailla miten kankaat situvat runkoon ja hyvä niin. Tuli nimittäin huomattua, että vaikka olin vanhoista kankaista ottanut kaavat, niin uusi istuinosa oli ensimäisellä sovituskerralla ihan etukenossa ja sitä sai sitten taas muokata, ettei tyttö aina valu eteen. Enpä olekaan ennen ommellut vatupassin kanssa. xD


Vanhassa istuimessa oli vyö ja samanlaisen tein tähänkin. En katsonut tarpeelliseksi tehdä 5pistevyötä, kun tuokin pidättelee/hidastaa Viipukan karkumatkoja ihan tarpeeksi, mutta ei kuitenkaan rajoita liikkumista ja katselua.


Viveakin näytti varsin inostuneelta vaunuista.

Mahdollisesti teen tähän vielä "niskatyynyn", jollainen aiemmassa on ollut. Siitä tosin oli jäljellä/todisteena enää vain kaksi nepparia ilman tyynyä. Se ei kyllä ihan pakollisin ole...katsotaan nyt. :D

Käsinojien pehmusteet, jotka näkyvat "ennen" -kuvassa, ovat vielä vaiheessa, koska minulta loppui kanttinauha. Se on siis seuraavana ostoslistalla. Rattaat toimivat kyllä täyttäpäätä ilman niitäkin.

Saatan tosin vielä tehdä uuden laukun, vaikka tuo todella kätevä onkin, mutta laukkukankaaksi tuo kerni ei ole ehkä ihan omiaan, sekä tekisin siihen nyt muutamia muutoksia. Uudella laukulla ei tosin ole kiirettä, kun tuossa nyt tuo hätävara on. :)

Kaavat:
Vanhojoen rattaiden kankaista

Kankaat:Valilla Artisokka - Kodin 1, Oulu
Vihreä pallokangas - Eurokangas
D- lenkit ja muut kassin kiinnitysjutut sekä vyön solki kierrätetty vanhoista laukuista jne.
 

5 kommenttia:

 1. Ihan huippuhienot!! Kelpaa noilla kärräillä :)

  VastaaPoista
 2. Hienot! Itte sain kanssa justiin vanhat Emmaljungat uuteen kuosiin, ei ihan yksinkertainen rasti :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos. :)
  Näitä oli kyllä mukava tehdä. Olihan se omalla tavallaan aika haastavaa, mutta verhoilikokemuksesta oli apua, vaikka siitä onkin jo erinäinen vuosi aikaa. :)

  VastaaPoista