keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Lastentuotteiden loputtomat suot

Lasten aurinkolasit

Jos on kyse lapsille tarkoitetusta tuotteesta, kunka paljon mahtuukaan maailmaan tavaraa kyseisellä saralla. Tuotteita on vaikka mitä, oli sitten kyse turvaistuimista, vaipoista tai aurinkolaseista etc. Joku on yhden kannalla ja toinen taas toisen. Jos ostat tämän, tapat sillä jonkun, jos et itseäsi niin mongolialaisen apinan. Mistä tietää mikä on hyvä ja mikä ei? Aina sama kysymys. Melkein naurattaa kun ajattelee uusien tarpeellisten tuotteiden hankintaa. Tekisi mieli vain tehdä niin kuin itse näkee parhaaksi, jättää kaikki arvostelut lukematta ja rämpiä sitten omatekoisessa suossa. Miten tietää mikä arviointi on "oikea"? :D
Joka tarpeeseen on jotain ja joka käyttäjälle omat parhaat tuotteensa. Itse tein pienen vertailun nettikauppojen välillä ja luin muutamia erilaisia arvosteluja lasten aurinkolaseista ja kävin yhdessä paikallisessa kaupassa tutustumassa heidän valikoimaansa. Tässä pieniä itselleni heränneitä ajatuksia ja omasta mielestäni varteeotettavia vaihtoehtoja sekä mitä kannattaa ottaa huomioon aurinkolaseja hankkiessa.

Kuinka monenlaisia aurinkolaseja voikaan lapsille olla tarjolla? Varmaan yhtä monet kuin aikuisillekin. Toisaalta aikuisilla ei tarvitse miettiä päänpyörimisnopeutta ja sitä kautta keskipaikoisvoiman aiheuttamaa lasienlentelyä, joka meillä varsinkin on otettava huomioon. Törmäsin ensin verkkokaupassa Babiators aurinkolaseihin, jotka vaikuttiva tosi kestäviltä ja hyviltä. Esittely video oli todella myyvä: laseja väänneltiin ja käänneltiin, eivätkä ne menneet rikki. Bravo! Lastenkestävät lasit! Ulkonäkö nyt ei ollut se lasien paras puoli, mutta kestävyyttä arvostan + laseissa olisi 12 kk täystakuu rikkoutumiselle tai häviämiselle.
Monien arvostelujen ja blogitekstien jälkeen aloin miettimään, miten nämä oikein pysyvät päässä, kun lapsi on kuitenki n. vuoden ikäinen eikä vielä tajua niiden merkitystä. Jotenkin ne olisi liimattava korviin tai jotain. Ehkä en näitä uskalla ostaa, ennen kuin ne on testattu.

Babiaitors Black (kuva lainattu netistä)
Toiset mitkä alkoivat kiinnostaa olivat Julbo arskat. Näitä oli kehuttu ja niissä olisi hihna pään takana, joten keskipakoisvoima ja käden aiheuttamat lasien lentelyt olisi estetty. Piste näille. Ulkonäkökään ei niin paha ole. Toisaalta en nyt mene kauheati kehumaan lasien ulkonäköjä muutenkaan. Mielestäni ulkonäön puolesta voisi olla parempikin valikoima. Tai sitten en kuulu siihen yhteiskuntaluokkaan jolla on varaa ostaa kauniita arskoja. :D

Julbo white-lime (kuva lainattu netistä)
Mietin jo tosissani Babiatorsien tilaamista ja kaveri olisi ostanut samat omalle lapselleen. Pitäisikö tässä sanoa, että onneksi haluamamme väri (musta) oli loppunut nettikaupoista. Babiatorseja oli kuitenkin myytävänä paikallisessa BabyStyle -liikkeessä, jotein päätimme käydä katsastamassa millaiset ne ovat oikeasti ja samalla on helppo tehdä vertailuja niiden ja myymälän muoden aurinkolasien kesken.
Hyvä että näin teimme.
Ei nuo Babiaitorsit olisi viipottaja Viipukalla pysyneet päässä. Mukana olisi pitänyt saada tuubi pikaliimaa. Kyseiset lasit ovatkin mielestäni ennemmin tarkoitettu vanhemmille lapsille, ehkä päälle kaksi vuotiaille, vaikka niillä onkin kokoja ihan vauvasta asti.

Liikkeessä törmäsimme RealKids merkkisiin aurinkolaseihin ja minä olin myyty!
Malli muistuttaa vähän Julboa, mutta ei kuitenkaan ihan. Itse lasien kehys ei ole niin muokattava kuin Babiatorseissa, mutta sangat ovat hyvin taipuisat. Takana on hihna, joten päästä tippumisen vaara on eliminoitu. Ja hintakin oli kohdillaan, n. 23€.


Lasesita oli monia kokoja: 0-2, 2-4 ja 4+ vuotiaille. En edes koettanut tuota 0-2 kokoa Viipukalle, se näytti niin pienelle, että siirryin suoraan 2-4 kokoon ja se oli sopiva! Takahihna on pienimmillään ja lasit ova vähän väljät, mutta tuskin kauaa. Pysyvät kuitenkin hyvin päässä ja kasvunvaraakin on. Pienemmät olisivat oleen hetkessä pienet, elleivät jo nyt. Ihan ymmärrettävää, että pienet lasit ovat pienet, koska onhan ne tarkoitettu jo ihan vastasyntyneille.


Tällaiset ne nyt sitten ovat.
Halutessaan hihnan saa sangoista pois, mutta vielä se on miellä oikein tarpeellinen. Sankojen sisäpinta on luistamatonta materiaalia, eli vaikka hihna ei olisikaan käytössä lasit pysyisivät hyvin päässä.
Näissä tuntui olevan hinta-laatusuhde kohdillaan, ainakin mitä nyt ollaan kokeiltu. Vaan aika näyttää kuinka kestävät käyttöä.

Mallini meni juuri päiväunille, niin kuvaa en oikein nyt onnistu ottamaan lasit päässä. Mutta katsotaan saaisinko sellaisen lisättyä myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti